Ωράριο εργασίας: Δευ-Παρασκευή: 08:00am – 19:00pm | Πέμπτη: 08:00am – 13:00pm

ΠΡΟΟΛΗΠΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ


Η πρόληψη είναι πρωταρχικό μέλημα του σύγχρονου οδοντιάτρου και αφορά την διερεύνηση, αξιολόγηση και εξουδετέρωση με το πλέον σωστό επιστημονικό τρόπο των παραγόντων που έχουν την δυνατότητα να οδηγήσουν στην εμφάνιση των νόσων του στόματος.

 

Περιλαμβάνει την λεπτομερή καταγραφή του ιατρικού-οδοντιατρικού ιστορικού, την κλινική εξέταση του στόματος και ανίχνευση των οδοντικών προβλημάτων.

Επίσης χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά μέσα σε περιπτώσεις που κριθεί αναγκαίο για πιο αποτελεσματική διάγνωση όπως :

   (α) Ενδοστοματικές ακτινογραφίες

   (β) Πανοραμική ακτινογραφία

   (γ) 3D Dental scan

ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ

Διδάσκεται στον ασθενή η σωστή τεχνική βουρτσίσματος και επισημαίνεται η αναγκαιότητα να γίνεται δύο φόρες την ημέρα, πρωί και βράδυ για τουλάχιστον 2 λεπτά. Επίσης δίνεται έμφαση στον καθαρισμό μεταξύ των μεσοδόντιων διαστημάτων με τη χρήση οδοντικού νήματος ή με μεσοδόντιο βουρτσάκι μία φορά την ήμερα.

curaprox

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ 

Γίνεται για την απομάκρυνση της οδοντικής πλάκας, πέτρας και των χρωστικών από τις οδοντικές επιφάνειες. Συνίσταται στους ασθενείς να γίνεται κάθε 6 μήνες, γιατί προλαμβάνει την τερηδόνα και τα περιοδοντικά προβλήματα.

 

ΦΘΟΡΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ

Αφορά κυρίως την πρόληψη των παιδικών μας φίλων και την στοματική τους υγεία γιατί με το φθόριο θα προστατέψουν τα δόντια τους αποτελεσματικά από την τερηδόνα. Το φθόριο τοποθετείται τοπικά από το οδοντίατρο πάνω στις επιφάνειες των δοντιών, όπου πρέπει να παραμείνει για μία ώρα. Συνεπώς ο ασθενής μας σ’ αυτήν την διάρκεια δεν θα πρέπει να φάει ή να πιεί κάτι.Ωράριο εργασίας:

    • Δευ-Παρασκευή: 08:00am – 19:00pm
    • Πέμπτη: 08:00am – 13:00pm
    • Σάββατο-Κυριακή: Κλειστό

Στοιχεία επικοινωνίας: